Alsingergildets stand på Kulturnatten var velbesøgt

2017-09-14 12:24
Med hele to konkurrencer var der for det meste trængsel foran Alsingergildets stand, da gildet i år – for anden gang – valgte at vise flaget ved Kultur- og idrætsnatten i Sønderborg. Den fandt sted 8. september, hvilket er et par uger senere end normalt, og vejret var da også mere efterårsagtigt, end det plejer at være ved denne begivenhed. Men trods regn lige op til arrangementets start, så var der godt med gæster på Havnefronten, og ikke mindst i vores stand.

Gildebror Johannes Diedrichsen havde ”opfundet” en kopi af Pocca della Verita – Sandhedens Mund – som ellers findes i en berømt kirke i Rom. Princippet med munden er, at man stikker sin hånd ind i munden, og har man ikke holdt sig til sandheden, så ”spiser” munden nogle fingre. Johannes havde da også lagt nogle ”afskårne fingre” under munden, men det afskrækkede nu ikke gæsterne. De gættede – ofte med lidt hjælp – betydningen af forskellige alsiske ord og vovede dernæst at stikke hånden med deres løsning ind i munden. De færreste fik sig en forskrækkelse (dog ikke flere afskårne fingre) – de fleste et klap på skulderen for et rigtigt svar og dermed mulighed for at deltage i lodtrækningen om tre af Alsingergildets seneste bogudgivelser.

Den anden konkurrence var en tipskupon med fem alsiske ord, hvor der var tre valgmuligheder for rigsdansk betydning af ordet. Her gik alle svar i konkurrencekassen, hvor dog kun fem rigtige svar havde mulighed for at vinde.
Alle, der deltog i en af konkurrencerne, blev tilbudt et lille glas solbærrom.

Vinderne af konkurrencerne har allerede fået deres bøger leveret, og de var:
1. Else Marie Valeur, Sønderborg
2. Gitte Mortensen, Guderup
3. Anne Marie Hovesen, Sønderborg

Alsingergildet vil nu evaluere årets stand og pønse på nye ideer til næste års deltagelse.Gildebror Johannes Diederichsen ved siden af sin kopi af Pocca della Verita,
som helt efter fortjeneste tiltrak en del opmærksomhed. Ligesom hans flotte
kostume, naturligvis.
 
 
 

Det var med spænding og lidt tilbageholdt åndedræt, at deltagerne stak armen
ind i kopien af Sandhedens Mund.
 
 
 

Konkurrencerne gav anledning til megen snak og latter. Her er det en deltager,
der har valgt at ringe til ”en ven” (hans mor) for at få lidt hjælp til de alsiske
gloser.
(c) Alsingergildet - CVR: 21705977