Alsingergildet hyldede 90 års fødselar

2014-02-02 15:38
Torsdag den 30. januar 2014 rundede Fritz Carstensen 90 år. Den runde dag var ekstra festlig og "rund", idet Fritz' livsledsager, Grethe, samme dag fyldte 85 år. Johs. Ewalds Vej var smykket med Dannebrog på flagstængerne og nogle i mindre størrelse var plantet i den hvide sne.
Inden døre havde børn, venner og naboer fundet vej for at hylde fødselarerne. Blandt gæsterne var også en god håndfuld af Alsingergildets medlemmer, som Grethe havde lavet en "hemmelig" aftale med - de kom dels for at spille og synge "Venn e kugge kukke i e maj", dels for - med Karin Jensen som sikker oplæser - at levere et par af forfatterens historier.
Fritz Carstensen har skrevet såvel tekst som melodi til sangen, som er en hyldest til naturen og menneskene på Als - alle vers slutter med "Tænk, hvor ka vi saut ve vos o Als".
Fritz Carstensen er uddannet håndværksmaler, men har hele livet levet som kreativ kunstner - han har både malet, tegnet, skrevet sange og melodier samt ikke mindst lokale historier med et glimt i øjet. De er igennem årtier udgivet i skriftet E Havbogasse, som udkom frem til 80'erne, hvorefter Fritz' tegninger med tilhørende tekster igennem en årrække var fast stof i Jydske Tidende om søndagen.
 
Fritz 90 år
Det skulle vise sig, at det var en rigtig god ide at komme med et indslag til Fritz på hans fødselsdag. Han var meget glad, svarede muntert igen på oldermand Hans Jørgen Clausen og gildemedlem Christian Petersens taler, han sang - uden manuskript - med på sin sang, og han morede sig, så tårerne trillede, da Karin Nielsen læste om bl.a. muntre hændelser på Mommarkbanen. Jo, Fritz hyggede sig gevaldigt sammen med sine gæster over det muntre genhør med de spøjse figurer Heine, Kloi og Midde.....
 
Alsingergildet arbejder i øvrigt netop nu på en udgivelse, som kommer til at rumme en kavalkade af Fritz Carstensens bedste tegninger og historier fra tiden med E Havbogasse.
 
Fritz 90 år - 2
(c) Alsingergildet - CVR: 21705977